Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

woensdag 4 maart 2020
provinciale finale welpen - Heerde

woensdag 4 maart 2020
schooldammen welpen - Leek

woensdag 4 maart 2020
provinciale finale pupillen - Hoornaar

woensdag 4 maart 2020
provinciale finale welpen - Hoornaar

woensdag 4 maart 2020
schooldammen - Groningen

woensdag 11 maart 2020
schooldammen pupillen - Leek

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

schooldammen - Ede 20-11-2019

schooldammen - Ede

Speellocatie: De Korenschoof, Korenbloemlaan 9 A, Ede
Aanvang 13:30 uur

Contactpersoon: De Kroonschijf
Neem contact op via: kroonschijf@gmail.com

Schooldammen

Jaarlijks strijden basisscholen in heel Nederland om het schooldamkampioenschap. Ook uw school kan hieraan meedoen. Op woensdag 20 november vindt ’s middags vanaf 13.30 uur het schooldamtoernooi voor de basisscholen uit Ede plaats in De Korenschoof, Korenbloemlaan 9 A.

Scholen kunnen zich inschrijven met teams van vier kinderen uit de groepen 2 t/m 6 (welpen) of de groepen 7 en 8 (pupillen). Ieder school mag met één, twee of drie teams meedoen. Winnende teams stromen door naar regionale, provinciale en eventueel landelijke wedstrijden, later dit jaar en begin 2020. 

Damschool

Elke maandagmiddag (behalve tijden schoolvakanties) kunnen basisschoolleerlingen van 16.00 tot 17.00 uur terecht  in De Korenschoof voor damlessen, oefenpartijtjes en competitie.

Ook is het mogelijk om in overleg een damdocent uit te nodigen voor een bezoek aan uw school, voor damles, begeleiding van dampartijen tussen leerlingen etc.

Meer info?

Voor aanmeldingen en verdere informatie kunt u een e-mail sturen naar de Kroonschijf, dat is de Edese damvereniging die het toernooi en de damschool organiseert: kroonschijf@gmail.com

En kijk ook eens op www.schooldammen.nl en www.kroonschijf-ede.jouwweb.nl   

Terug naar overzicht